LaKT

Študijný program Letecká kozmická technika – „Aerospace Technology“ je programom, ktorý vznikol s cieľom reflektovať najnovšie trendy v dynamicky rozvíjajúcej sa oblasti letectva a kozmických technológií („Aerospace), kde v súčasnej dobe chýbajú na Európskom trhu tisíce vysokokvalifikovaných a dobre platených odborníkov. Tento program dáva šancu absolventom zorientovať sa na poli špičkových leteckých technológií, ktorých uplatniteľnosť je vo všetkých priemyselných sférach, či už je to IT, automobilový priemysel, alebo elektrotechnický priemysel ako aj rôzne technologické startupy.

Letectvo je lídrom vo všetkých týchto oblastiach a letecký špecialista má dnes dvere otvorené všade. Program vychádza z moderných štandardov vo vzdelávaní v „Aerospace“ oblasti ako je to bežné na prestížnych zahraničných univerzitách s profiláciou študentov na oblasť Avionických systémov (elektronické systémy, rádiové systémy a informačné systémy lietadiel) a oblasť Prevádzka lietadiel (konštrukcia, prevádzka, údržba, drakové systémy lietadiel).

V rámci študijného programu má študent možnosť pracovať s modernou technikou, zúčastniť sa zaujímavých exkurzií, pomôžeme aj s odbornými stážami a praxou u našich partnerov. V programe je možné študovať aj ako kadet ozbrojených síl a pracovať s najmodernejšou vojenskou leteckou technikou. Podrobnosti o predmetoch a profil absolventa nájdeš na linke nižšie:

Letecká a kozmická technika