Aktuality

24.9.2019: Od dnešného dňa beží na Katedre avioniky testovacia prevádzka možnosti nabiť si počas prestávok mobilné telefóny/tablety na „leteckých sedačkách“.  Zatiaľ sú v prevádzke 4 nabíjacie miesta označené symbolom (na fotke nižšie). Súčasťou sú aj tri univerzálne káble s možnosťou nabíjania cez rozhranie USB-C, microUSB a iphone.

 

 

18.9.2019: Zamestnanci katedry sa zúčastnili na odbornej stáži, v rámci ktorej prednášali problematiku leteckých systémov pre budúcich technikov afrických krajín.

19.9.2019: Zúčastnili sme sa prvého ročníka športového dňa LF, na ktorom sme získali ako družstvo tretie miesto 🙂

 

 

28.8.2019: Dnešným dňom úspešne zavŕšili svoje vedecko-pedagogické pôsobenie na Katedre avioniky Leteckej fakulty doktorandi: Ing. Tomáš Moravec, s prácou na tému „Adaptívne algoritmy v kybernetických systémoch lietadiel“ pod vedením doc. Andogu a Ing. Marián Miľo, s prácou na tému „Zvýšenie presnosti merania malých výšok FMCW rádiovýškomerov“ pod vedením doc. Labuna. Obom srdečne blahoželáme 🙂

3.8.2019: Tak, ako každý rok, sme sa zúčastnili medzinárodných leteckých dní SIAF.

1.8.2019: Tento akademický rok bol pre katedru významný. V náročnom bakalárskom a inžinierskom štúdiu prospeli až traja študenti s hodnotením – prospel s vyznamenaním 🙂

25.5.2019: V uplynulom týždni navštívili v rámci programu Erasmus Technickú Univerzitu akademičky z Národnej Leteckej Univerzity (NAU):

  1. Natalia Lagodubec, zástupkyňa dekana Aerospace faculty,
  2. Anna Iakovleva, Faculty of Environmental safety, Engineering and technologies, Department of Ecology
  3. Larysa Cherniak, Faculty of Environmental safety, Engineering and Technology
  4. Tetiana Maslak, Aerospace Faculty
  5. Kateryna Synylo, Faculty of Environmental safety, Engineering and Technology

Súčasťou návštevy bola aj prezentácia oblastí možnej budúcej spolupráce medzi našou fakultou a NAU.

17.6.2019: Dnešným dňom sme na Katedre avioniky úspešne zahájili štátne skúšky bakalárskeho štúdia. Fotografie z ich priebehu nájdete v priloženej fotogalérii.

12.6.2019: Aj Katedra avioniky sa zúčastnila balónovej fiesty organizovanej v areáli Technickej univerzity formou bezposádkového lietadla. Možnosti štúdia, ale aj využitia prostriedku na vedecký výskum prezentoval interný doktorand Ing Dávid Megyesi.

6.6.2019: Vedúci katedry avioniky doc. Ing. Róbert Bréda, PhD. spolu s interným doktorandom Ing. Dávidom Megyesim navštívili SPŠ Elektrotechnickú v Prešove za účelom propagácie a predstavenia možností štúdia na Katedre avioniky.

 

Okruhy pre štátne záverečné skúšky 2019

21.5.2018: Fotografie z priebehu štátnych záverečných skúšok inžinierskeho štúdia si môžete prezrieť v nasledujúcej galérii. Novým leteckým inžinierom srdečne blahoželáme 🙂

20.5.2019: V období od 12.5.2019 do 18.5.2019 sa Ing. Martin Schrӧtter, PhD. zúčastnil zahraničného študijného pobytu v rámci programu ERASMUS+ na Národnej leteckej univerzite (NAU) v Kyjeve, kde okrem iného pre študentov avioniky odprezentoval prednášku o svojej pedagogickej a vedeckej činnosti a taktiež aj opisujúcu našu fakultu, univerzitu, mesto a pamiatky a krásy Slovenska. V rámci pobytu navštívil aj letecké múzeum Olega Antonova, zúčastnil sa výcviku na simulátore TU-154 a univerzitnej konferencie zastrešovanej ukrajinským Ministerstvom školstva na tému Matlab a počítačové výpočty vo vzdelaní, vede a inžinierstve.

1.5.2019: Medzi študentami Leteckej fakulty, ktorí sa zúčastnili exkurzie vybraných leteckých prevádzkovateľov, boli aj naši študenti tretieho ročníka. V rámci exkurzie si mohli obzrieť aktuálne využívanú modernú leteckú techniku, vypočuť si odborné prednášky a dokonca už ako znalí problematiky viesť plnohodnotné rozhovory s lietajúcim personálom 🙂

19.4.2019: Za aktívny prístup ďakujeme technikom katedry avioniky p. Petrovi Jozekovi a p. Jaroslavovi Paroulkovi, ktorí v uplynulom období zrekonštruovali kancelárske priestory katedry.

3.4.2019: Ďakujeme všetkým zúčastneným súťaže ŠVOČ za ich príspevok k vedeckej činnosti na Leteckej fakulte. Zároveň prajeme veľa chuti a tvorivého ducha pri ďalšom skúmaní 🙂

1.4.2019: V piatok 29.3. kolektív KA v rámci každoročného jarného upratovania zveľadil vonkajšie plochy v okolí budovy 🙂

 25.3.2019: V pondelok navštívil Katedru avioniky Ing. Ján Buršík z LPS SR, š.p. Pri tejto príležitosti podrobne predstavil študentom úlohu, funkciu a služby poskytované Letovými prevádzkovými službami, š.p. v oblasti leteckej dopravy.

22.3.2019: Srdečne blahoželáme Ing. Michalovi Schreinerovi k úspešnému absolvovaniu dizertačnej skúšky.